Za nami pełne smaku, emocji i dobrej zabawy kulinarne święto w Myczkowcach 3 sierpnia!
To drugie z cyklu imprez plenerowych wydarzenie realizowane w ramach Planu komunikacji z
lokalną społecznością na rok 2025, Plan Strategiczny dla Wspólnej Polityki
Rolnej na lata 2023–2027. Do konkursu przystąpiło 6 KGW i 1 Stowarzyszenie, a oto lista
zwycięzców z podziałem na poszczególne kategorie konkursowe:
- Najlepsze danie mięsne:
2 miejsce – KGW z Myczkowiec
3 miejsce – KGW z Myczkowa
- Najlepsze danie jarskie,
1 miejsce – KGW z Polańczyka
2 miejsce – KGW z Bukowca
3 miejsce – Stowarzyszenie miłośników Olszanicy i okolic
- Bieszczadzki deser
1 miejsce – KGW z Myczkowiec
2 miejsce – KGW z Bukowca
3 miejsce – Stowarzyszenie miłośników Olszanicy i okolic
- Najlepiej przygotowane stoisko
1 miejsce – KGW z Górzanki
2 miejsce – KGW z Polańczyka
3 miejsce – KGW z Myczkowa
- Nagroda Wójta Gminy Solina – KGW z Górzanki
- Nagroda Dyrektora GOKSiT w Solinie z/s w Polańczyku – KGW z Myczkowa
- Nagroda Prezes LGD „Zielone Bieszczady” – KGW z Uherzec Mineralnych
Skład JURY/ Komisji konkursowej:
- Pan Adam Piątkowski – Wójta Gminy Solina
- Pan Krzysztof Pecka – Dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury, Sportu i Turystyki w Solinie z/s w Polańczyku
- Pani Iwona Woch – Prezes Zarządu Lokalnej Grupy Działania „Zielone Bieszczady”
- Pan Zbigniew Sosiński – turysta, uczestnik imprezy
Dziękujemy wszystkim uczestnikom, gościom i kibicom.
















